dc.contributor.author | Grimsmo, Leif | |
dc.contributor.author | Myhre, Magnus Stoud | |
dc.contributor.author | Nordtvedt, Tom Ståle | |
dc.contributor.author | Tveit, Guro Møen | |
dc.contributor.author | Dalsvåg, Hanne | |
dc.date.accessioned | 2023-02-07T18:37:40Z | |
dc.date.available | 2023-02-07T18:37:40Z | |
dc.date.created | 2023-02-07T13:36:43Z | |
dc.date.issued | 2023-01-31 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-14-07951-7 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/3049065 | |
dc.description.abstract | Brosme (brosme brosme) benyttes i dag hovedsakelig som råvare til produksjon av tørrfisk og klippfisk, men det er et mål å øke verdiskapningen fra denne arten. En mulighet til å øke verdiskapningen er produksjon av filet og filetprodukter av brosme. For å vurdere lønnsomheten av filetproduksjon opp mot de tradisjonelle anvendelsene ble det gjennomført produksjonsforsøk ved anlegget Gunnar Klo AS i Myre mars 2022. Utbyttet på ulike filetprodukt en får ved filetering vil være et viktig grunnlag for å bestemme den mest lønnsomme anvendelsen av brosme. Denne rapporten tar utgangspunkt i utbyttene av filetprodukter en fikk under forsøkene ved Gunnar Klo AS. Kvalitet- og størrelse er svært viktig i forhold til økonomi ved filetproduksjon av brosme. Med rett kvalitet og riktig størrelse vil det sannsynligvis være mulig å oppnå akseptable priser gjennom god markedsføring og distribusjon av filetprodukter av brosme. | en_US |
dc.description.abstract | Filetproduksjon av brosme - En enkel kost-nytte-analyse | en_US |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.publisher | SINTEF Ocean AS | en_US |
dc.relation.ispartofseries | SINTEF rapport;2023:00144 A | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no | * |
dc.subject | Brosme | en_US |
dc.subject | Produktutbytte | en_US |
dc.subject | Alternative produkter | en_US |
dc.subject | Lønnsomhet | en_US |
dc.subject | Kost-nytte-analyse | en_US |
dc.title | Filetproduksjon av brosme - En enkel kost-nytte-analyse | en_US |
dc.title.alternative | Filetproduksjon av brosme - En enkel kost-nytte-analyse | en_US |
dc.type | Research report | en_US |
dc.description.version | publishedVersion | en_US |
dc.rights.holder | © 2023 SINTEF Ocean AS | en_US |
dc.source.pagenumber | 9 | en_US |
dc.identifier.cristin | 2123724 | |
dc.relation.project | Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering: 901728 | en_US |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |