Filetproduksjon av brosme - En enkel kost-nytte-analyse
Research report
Published version
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/11250/3049065Utgivelsesdato
2023-01-31Metadata
Vis full innførselSamlinger
- Publikasjoner fra CRIStin - SINTEF Ocean [1312]
- Rapporter fra SINTEF Ocean [442]
- SINTEF Ocean [1384]
Sammendrag
Brosme (brosme brosme) benyttes i dag hovedsakelig som råvare til produksjon av tørrfisk og klippfisk, men det er et mål å øke verdiskapningen fra denne arten. En mulighet til å øke verdiskapningen er produksjon av filet og filetprodukter av brosme. For å vurdere lønnsomheten av filetproduksjon opp mot de tradisjonelle anvendelsene ble det gjennomført produksjonsforsøk ved anlegget Gunnar Klo AS i Myre mars 2022. Utbyttet på ulike filetprodukt en får ved filetering vil være et viktig grunnlag for å bestemme den mest lønnsomme anvendelsen av brosme. Denne rapporten tar utgangspunkt i utbyttene av filetprodukter en fikk under forsøkene ved Gunnar Klo AS. Kvalitet- og størrelse er svært viktig i forhold til økonomi ved filetproduksjon av brosme. Med rett kvalitet og riktig størrelse vil det sannsynligvis være mulig å oppnå akseptable priser gjennom god markedsføring og distribusjon av filetprodukter av brosme. Filetproduksjon av brosme - En enkel kost-nytte-analyse