Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAlmås, Karl Andreas
dc.contributor.authorJosefsen, Kjell Domaas
dc.contributor.authorGjøsund, Svein Helge
dc.contributor.authorSkjermo, Jorunn
dc.contributor.authorForbord, Silje
dc.contributor.authorJafarzadeh, Sepideh
dc.contributor.authorSletta, Håvard
dc.contributor.authorAasen, Inga Marie
dc.contributor.authorHagemann, Andreas
dc.contributor.authorChauton, Matilde Skogen
dc.contributor.authorAursand, Ida Grong
dc.contributor.authorEvjemo, Jan Ove
dc.contributor.authorSlizyte, Rasa
dc.contributor.authorStandal, Inger Beate
dc.contributor.authorGrimsmo, Leif
dc.contributor.authorAursand, Marit
dc.date.accessioned2021-06-11T07:29:46Z
dc.date.available2021-06-11T07:29:46Z
dc.date.created2021-06-10T09:36:19Z
dc.date.issued2020-11-02
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2758913
dc.description.abstractI rapporten er 23 ulike råvarer vurdert ut fra tre kriterier: • Hvor mye råvare kan være tilgjengelig? • Kan råvaren bidra til å dekke det framtidige behovet for protein og EPA/DHA? • Kan dette fremskaffes på en bærekraftig måte til en akseptabel pris? I tillegg er det sett som en fordel at råvarene kan produseres eller høstes i Norge. Etter vurderingen står 7 av 23 råvarekilder igjen som realistiske bidragsytere for å dekke det fremtidige fôrbehovet, hvorav tre er i storskala industriell produksjon Norge har en nasjonal ambisjon om vekst i lakseproduksjonen opp mot 5 millioner tonn i 2050. Dette vil kreve opp mot 6 millioner tonn tørt fôr. Dersom veksten ikke skal dekkes ved økt import av soya, må ca. 75 % av proteinet fremstilles fra andre råvarer og gjennom andre industrielle prosesser enn de vi har i dag. i dag (pelagisk fisk, marint restråstoff og soya), mens fire krever utvikling og/eller oppskalering (mesopelagisk fisk, grasprotein, dyrking av mikroalger og hetero- og kjemoautotrofe mikroorganismer). Spesielt mesopelagisk fisk er en nøkkel til å dekke det framtidige fôrbehovet.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherSINTEF Ocean ASen_US
dc.relation.ispartofseriesSINTEF rapporter;2020:01128 A
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectHavbruken_US
dc.subjectFiskefôren_US
dc.titleBærekraftig fôr til norsk laksen_US
dc.typeResearch reporten_US
dc.description.versionpublishedVersionen_US
dc.rights.holder© SINTEF 2020en_US
dc.source.pagenumber119en_US
dc.identifier.cristin1914989
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal
cristin.fulltext


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal