Lønnsom foredling av sjømat i Norge
Digre, Hanne; Bar, Eirin Marie Skjøndal; Mathiassen, John Reidar Bartle; Standal, Dag; Grimsmo, Leif; Henriksen, Kristian; Romsdal, Anita; Asche, Frank
Research report
Published version
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/2446968Utgivelsesdato
2014Metadata
Vis full innførselSamlinger
- Publikasjoner fra CRIStin - SINTEF Ocean [1369]
- Rapporter fra SINTEF Ocean [452]
- SINTEF Ocean [1443]
Sammendrag
SINTEF Fiskeri og havbruk har sammen med professor Frank Asche foretatt en analyse av norsk sjømatindustris muligheter til lønnsom foredling av sjømat i Norge. Analysen omfatter vurderinger knyttet til:
• Dagens situasjon i de tre sektorene (hvitfisk, pelagisk og laks)
• Fremtidige muligheter for lønnsom foredling av sjømat i Norge med fokus på teknologiutvikling og økt automatisering, samt
• Lønnsomhetspotensialet for foredling i Norge
Analysen vil inngå i det faglige grunnlaget til det offentlige NoU-utvalget som foretar en gjennomgang av sjømatindustriens rammevilkår.
Rapporten foreslår noen prioriterte tiltak knyttet til spesielt teknologiutvikling og økt automatisering for å styrke muligheten til å drive med lønnsom foredling av sjømat i Norge.