Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorSand, Roald
dc.contributor.authorHaugset, Anne Sigrid
dc.contributor.authorKlimek, Patrycja
dc.contributor.authorKnutsen, Heidi
dc.contributor.authorRye, Siv Karin Paulsen
dc.date.accessioned2023-06-27T14:32:50Z
dc.date.available2023-06-27T14:32:50Z
dc.date.created2023-06-26T14:28:02Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.isbn978-82-14-07755-1
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3073579
dc.description.abstractDenne samarbeidsrapporten fra SINTEF og NIBIO viser status og utfordringer for økonomisk verdiskaping i landbruk og landbruksrelatert virksomhet i Trøndelag. Totalt ga landbruket grunnlag for 17,4 milliarder kroner i verdiskaping i 2021. Jordbruket ga grunnlag for 12,2 milliarder i verdiskaping fordelt ganske likt på primærledd (inkludert tilleggsnæringer), foredlingsindustri og øvrige ringvirkninger i økonomien. Skogbruket ga grunnlag for 5 milliarder i verdiskaping fordelt med 0,9 milliarder på primærleddet, 2,6 milliarder i foredlingsindustrien og 1,6 milliarder i øvrige ringvirkninger. Reindrift ga grunnlag for totalt 90 millioner kroner i verdiskaping fordelt med 37 millioner kroner på primærledd, 33 millioner på foredlingsindustri og 21 millioner kroner i øvrige ringvirkninger. Blant store utfordringer for framtidig verdiskaping er det å ta vare på viktige arealer og å legge til rette for at de ulike delene av landbruk og landbruksrelatert virksomhet kan få en mer økonomisk, bærekraftig drift. ISBN 978-82-14-07755-1en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherSINTEFen_US
dc.relation.ispartofseriesSINTEF Rapport;2023:00601
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectLandbruken_US
dc.subjectSkogbruken_US
dc.subjectJordbruken_US
dc.subjectReindriften_US
dc.subjectRelaterte næringeren_US
dc.subjectVerdiskapingen_US
dc.subjectRingvirkningeren_US
dc.subjectTrøndelagen_US
dc.titleKunnskapsgrunnlag for trøndersk landbruk. Verdiskaping og ringvirkninger av landbruksbasert næring i Trøndelagen_US
dc.typeResearch reporten_US
dc.description.versionpublishedVersionen_US
dc.source.pagenumber102en_US
dc.identifier.cristin2158142
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal