dc.contributor.author | Uglem, Solveig | |
dc.contributor.author | Dalsvåg, Hanne | |
dc.contributor.author | Svendsen, Eirik Starheim | |
dc.contributor.author | Skavang, Pernille Kristiane | |
dc.contributor.author | Schei, Marte | |
dc.contributor.author | Hatlebrekke, Hanne Hjelle | |
dc.contributor.author | Grimsmo, Leif | |
dc.contributor.author | Nordtvedt, Tom Ståle | |
dc.date.accessioned | 2023-04-18T13:06:37Z | |
dc.date.available | 2023-04-18T13:06:37Z | |
dc.date.created | 2022-11-22T14:46:23Z | |
dc.date.issued | 2022-11-01 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-14-07922-7 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/3063613 | |
dc.description.abstract | Brosme (brosme brosme) er en bunnlevende torskefisk som lever i Atlanterhavet, i vest langs Amerikas kyst og i øst langs Norgeskysten samt mellom Irland og Island. Brosme benyttes i dag hovedsakelig som råvare til produksjon av tørrfisk og saltfisk, men det er et mål om å øke verdiskapningen fra arten. Målet for studien har vært å dokumentere variasjon i kvalitet og holdbarhet for skinpakkede refresh-produkter av brosme gjennom en kjøleleagringsperiode på 12 dager. Alle parametere tatt i betraktning, inkludert evaluering av sensorisk og mikrobiell kvalitet, er en holdbarhetstid for refresh-produkter av brosmeloins på 12 dager oppnåelig. Riktig håndtering av råvarene, optimal og hygienisk prosessering, med rask innfrysing etter pakking, optimale prosedyrer for innfrysing og tining og riktig håndtering og lagring etter opptining, kan gi en helårsproduksjon av brosme, uten at det går på bekostning av kvaliteten til sluttproduktet. | en_US |
dc.description.abstract | Fersk linefanget brosme som råstoff til filetproduksjon - Lagringsstudie og tineforsøk | en_US |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.publisher | SINTEF Ocean AS | en_US |
dc.relation.ispartofseries | SINTEF rapport;2022:01117 A | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no | * |
dc.subject | Brosme | en_US |
dc.subject | Lagringsstudie | en_US |
dc.subject | Tineforsøk | en_US |
dc.subject | Kvalitet | en_US |
dc.subject | Refresh | en_US |
dc.title | Fersk linefanget brosme som råstoff til filetproduksjon - Lagringsstudie og tineforsøk | en_US |
dc.title.alternative | Fersk linefanget brosme som råstoff til filetproduksjon - Lagringsstudie og tineforsøk | en_US |
dc.type | Research report | en_US |
dc.description.version | publishedVersion | en_US |
dc.rights.holder | © 2022 SINTEF Ocean AS | en_US |
dc.source.pagenumber | 32 | en_US |
dc.identifier.cristin | 2078381 | |
dc.relation.project | Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering: 901728 | en_US |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |