Show simple item record

dc.contributor.authorUglem, Solveig
dc.contributor.authorDalsvåg, Hanne
dc.contributor.authorSvendsen, Eirik Starheim
dc.contributor.authorSkavang, Pernille Kristiane
dc.contributor.authorSchei, Marte
dc.contributor.authorHatlebrekke, Hanne Hjelle
dc.contributor.authorGrimsmo, Leif
dc.contributor.authorNordtvedt, Tom Ståle
dc.date.accessioned2023-04-18T13:06:37Z
dc.date.available2023-04-18T13:06:37Z
dc.date.created2022-11-22T14:46:23Z
dc.date.issued2022-11-01
dc.identifier.isbn978-82-14-07922-7
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3063613
dc.description.abstractBrosme (brosme brosme) er en bunnlevende torskefisk som lever i Atlanterhavet, i vest langs Amerikas kyst og i øst langs Norgeskysten samt mellom Irland og Island. Brosme benyttes i dag hovedsakelig som råvare til produksjon av tørrfisk og saltfisk, men det er et mål om å øke verdiskapningen fra arten. Målet for studien har vært å dokumentere variasjon i kvalitet og holdbarhet for skinpakkede refresh-produkter av brosme gjennom en kjøleleagringsperiode på 12 dager. Alle parametere tatt i betraktning, inkludert evaluering av sensorisk og mikrobiell kvalitet, er en holdbarhetstid for refresh-produkter av brosmeloins på 12 dager oppnåelig. Riktig håndtering av råvarene, optimal og hygienisk prosessering, med rask innfrysing etter pakking, optimale prosedyrer for innfrysing og tining og riktig håndtering og lagring etter opptining, kan gi en helårsproduksjon av brosme, uten at det går på bekostning av kvaliteten til sluttproduktet.en_US
dc.description.abstractFersk linefanget brosme som råstoff til filetproduksjon - Lagringsstudie og tineforsøken_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherSINTEF Ocean ASen_US
dc.relation.ispartofseriesSINTEF rapport;2022:01117 A
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectBrosmeen_US
dc.subjectLagringsstudieen_US
dc.subjectTineforsøken_US
dc.subjectKvaliteten_US
dc.subjectRefreshen_US
dc.titleFersk linefanget brosme som råstoff til filetproduksjon - Lagringsstudie og tineforsøken_US
dc.title.alternativeFersk linefanget brosme som råstoff til filetproduksjon - Lagringsstudie og tineforsøken_US
dc.typeResearch reporten_US
dc.description.versionpublishedVersionen_US
dc.rights.holder© 2022 SINTEF Ocean ASen_US
dc.source.pagenumber32en_US
dc.identifier.cristin2078381
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering: 901728en_US
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal