dc.contributor.author | Uglem, Solveig | |
dc.contributor.author | Svendsen, Eirik Starheim | |
dc.contributor.author | Nordtvedt, Tom Ståle | |
dc.contributor.author | Tveit, Guro Møen | |
dc.contributor.author | Widell, Kristina Norne | |
dc.contributor.author | Schei, Marte | |
dc.contributor.author | Erikson, Ulf Gøran | |
dc.contributor.author | Standal, Inger Beate | |
dc.date.accessioned | 2022-11-23T06:58:50Z | |
dc.date.available | 2022-11-23T06:58:50Z | |
dc.date.created | 2022-11-22T12:28:42Z | |
dc.date.issued | 2022-05-20 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-14-07596-0 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/3033514 | |
dc.description.abstract | Målet for dette prosjektet har vært å kartlegge industrielle prosesser for produksjon av refresh-produkter av hvitfisk, vurdere hvordan enkelte deler av prosessen påvirker kvalitet, og identifisere tiltak som kan settes inn for å optimalisere kvalitet og holdbarhet på sluttproduktet. Denne rapporten gir en kort oppsummering av hovedfunnene i prosjektet. Prosjektet har anvendt ulike metoder for å kartlegge kunnskapsstatus og industrielle prosesser for produksjon av refresh-produkter av hvitfisk, samt å gjennomføre industriforsøk og lagringsstudie for ulike refresh-kjeder. Både litteraturstudier og industriforsøk har identifisert viktigheten av å benytte ferskt råstoff ved produksjon av refresh-produkter av torsk. De videre prosessene handler om å bevare mest mulig av denne kvaliteten og å benytte optimale metoder for innfrysing, fryselagring og tining. | en_US |
dc.description.abstract | Kartlegging og optimalisering av industrielle konsepter for refresh-produkter av hvitfisk - Refresh | en_US |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.publisher | SINTEF Ocean AS | en_US |
dc.relation.ispartofseries | SINTEF rapport;2022:00505 A | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no | * |
dc.subject | Refresh-produkter | en_US |
dc.subject | Hvitfisk | en_US |
dc.subject | Frossen-tint | en_US |
dc.subject | Tint | en_US |
dc.subject | Kvalitet | en_US |
dc.title | Kartlegging og optimalisering av industrielle konsepter for refresh-produkter av hvitfisk - Refresh | en_US |
dc.title.alternative | Kartlegging og optimalisering av industrielle konsepter for refresh-produkter av hvitfisk - Refresh | en_US |
dc.type | Research report | en_US |
dc.description.version | publishedVersion | en_US |
dc.rights.holder | © 2022 SINTEF Ocean AS | en_US |
dc.source.pagenumber | 27 | en_US |
dc.identifier.cristin | 2078119 | |
dc.relation.project | Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering: 901596 | en_US |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |