Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorUglem, Solveig
dc.contributor.authorTveit, Guro Møen
dc.contributor.authorNordtvedt, Tom Ståle
dc.contributor.authorSchei, Marte
dc.contributor.authorDalsaune, Solvår Iren
dc.contributor.authorStandal, Inger Beate
dc.date.accessioned2022-11-23T06:50:01Z
dc.date.available2022-11-23T06:50:01Z
dc.date.created2022-11-22T12:58:12Z
dc.date.issued2022-05-20
dc.identifier.isbn978-82-14-07563-2
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3033511
dc.description.abstractRefreshed produkter, dvs. produkter som blir fryst, for deretter å tines og presenteres "refreshed" til forbruker, er et segment i vekst. I denne studien er det undersøkt hvilken effekt frysing og tining, samt kjølelagring etter opptining har på kvalitet og lagringsstabilitet for vakuumpakkede torskeloins. Resultatene viste at de største forskjellene mellom refresh-kjedene og den kjølte kjeden var knyttet til et høyere drypptap og endringer i tekstur for refresh-produktene. Resultatene viste videre at råvarekvaliteten har stor betydning for lagringsstabilitet og holdbarhet. Basert på resultatene fra forsøket anbefales en holdbarhet etter opptining for refershed torskeloins pakket i vakuum på opptil 10 dager dersom råvarekvaliteten er god. Dersom det benyttes råvarer som har vært islagret før foredling og innfrysing, bør holdbarheten justeres ned tilsvarende.en_US
dc.description.abstractVariasjon i kvalitet og holdbarhet for refreshprodukter av torsk - "Refreshed"en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherSINTEF Ocean ASen_US
dc.relation.ispartofseriesSINTEF rapport;2022:00504 A
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectRefresh-produkteren_US
dc.subjectHvitfisken_US
dc.subjectFrossen-tinten_US
dc.subjectTinten_US
dc.titleVariasjon i kvalitet og holdbarhet for refreshprodukter av torsk - "Refreshed"en_US
dc.title.alternativeVariasjon i kvalitet og holdbarhet for refreshprodukter av torsk - "Refreshed"en_US
dc.typeResearch reporten_US
dc.description.versionpublishedVersionen_US
dc.rights.holder© 2022 SINTEF Ocean ASen_US
dc.source.pagenumber29en_US
dc.identifier.cristin2078163
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering: 901596en_US
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal