dc.contributor.author | Uglem, Solveig | |
dc.contributor.author | Tveit, Guro Møen | |
dc.contributor.author | Nordtvedt, Tom Ståle | |
dc.contributor.author | Schei, Marte | |
dc.contributor.author | Dalsaune, Solvår Iren | |
dc.contributor.author | Standal, Inger Beate | |
dc.date.accessioned | 2022-11-23T06:50:01Z | |
dc.date.available | 2022-11-23T06:50:01Z | |
dc.date.created | 2022-11-22T12:58:12Z | |
dc.date.issued | 2022-05-20 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-14-07563-2 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/3033511 | |
dc.description.abstract | Refreshed produkter, dvs. produkter som blir fryst, for deretter å tines og presenteres "refreshed" til forbruker, er et segment i vekst. I denne studien er det undersøkt hvilken effekt frysing og tining, samt kjølelagring etter opptining har på kvalitet og lagringsstabilitet for vakuumpakkede torskeloins. Resultatene viste at de største forskjellene mellom refresh-kjedene og den kjølte kjeden var knyttet til et høyere drypptap og endringer i tekstur for refresh-produktene. Resultatene viste videre at råvarekvaliteten har stor betydning for lagringsstabilitet og holdbarhet. Basert på resultatene fra forsøket anbefales en holdbarhet etter opptining for refershed torskeloins pakket i vakuum på opptil 10 dager dersom råvarekvaliteten er god. Dersom det benyttes råvarer som har vært islagret før foredling og innfrysing, bør holdbarheten justeres ned tilsvarende. | en_US |
dc.description.abstract | Variasjon i kvalitet og holdbarhet for refreshprodukter av torsk - "Refreshed" | en_US |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.publisher | SINTEF Ocean AS | en_US |
dc.relation.ispartofseries | SINTEF rapport;2022:00504 A | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no | * |
dc.subject | Refresh-produkter | en_US |
dc.subject | Hvitfisk | en_US |
dc.subject | Frossen-tint | en_US |
dc.subject | Tint | en_US |
dc.title | Variasjon i kvalitet og holdbarhet for refreshprodukter av torsk - "Refreshed" | en_US |
dc.title.alternative | Variasjon i kvalitet og holdbarhet for refreshprodukter av torsk - "Refreshed" | en_US |
dc.type | Research report | en_US |
dc.description.version | publishedVersion | en_US |
dc.rights.holder | © 2022 SINTEF Ocean AS | en_US |
dc.source.pagenumber | 29 | en_US |
dc.identifier.cristin | 2078163 | |
dc.relation.project | Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering: 901596 | en_US |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |