Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAursand, Ida Grong
dc.contributor.authorForås, Eskil
dc.contributor.authorSenneset, Gunnar
dc.contributor.authorSørensen, Carl-Fredrik
dc.contributor.authorDahle, Stine Veronica Wiborg
dc.contributor.authorGrimsmo, Leif
dc.date.accessioned2018-04-27T12:18:15Z
dc.date.available2018-04-27T12:18:15Z
dc.date.created2018-03-15T10:44:54Z
dc.date.issued2010-02-10
dc.identifier.isbn978-82-14-04838-1
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2496398
dc.description.abstractRapporten består av to deler; Del I er et case-studium kalt "Kortreist ferskfisk fra lokal fiskehandler''. Målet for studier var å kartlegge transportkjeden og å dokumentere kvalitet for " kortreist" torsk fra skuteside til marked. Logistikkjeden for torsk fangstet med line på Trøndelagskysten ble dokumentert fra fangst til detaljist i Trondheim. Fiskekvaliteten ble evaluert både av fagrelaterte fiskehandlere og av forskere ved SINTEF Sealab ved ankomst og etter to dager hos detaljist med følgende resultater: - En god transportkjede med tanke på både logistikk og kjøling er dokumentert. Tiden fra fisken ble fanget til den var framme hos detaljist var 2 døgn. - Kjølingen av fisken hos detaljisten, både i disk og på kjølerom, var meget bra. - Både QIM-score, filetindeks og mikrobiologiske analyser viste at forsøksfisken hadde svært høy kvalitet. - Case-studiet viste at en kort transportkjede med god kjøling er avgjørende for å oppnå god fiskekvalitet. Del II kalt "Forsyningskjede - elektronisk informasjonsoverføring og verdikjedestyring for lokal omsetning av fisk hadde som målsetting å skissere effekter av forbedret vareflyt kombinert med elektronisk informasjonsflyt for lokalomsetning av fisk. - Hele ferskfisk-logistikk kjeden, fra fiskebåt via et mottaksanlegg for fersk fisk, og frem til HORECA/Fiskehandlere/grossister ble kartlagt m.h.t. tidsbruk, informasjonsutveksling/registrering samt oppstrøms- og nedstrøms kommunikasjonsflyt. - Hovedkonklusjonen fra del II er at bruk av ulike former for Web-teknologi og mobil kommunikasjonsteknologi for å tilgjengeligjøre informasjon nedstrøms i verdikjeden vil kunne øke ferskfiskomsetningen, gi høyere pris og redusere kostnader og tid for distribusjon av ferskfisk.nb_NO
dc.description.sponsorshipNorges Forskningsråd og Norske Sjømatbedrifters Landsforeningnb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherSINTEF Fiskeri og havbruknb_NO
dc.relation.ispartofseriesSINTEF Fiskeri og havbruk rapporter;A105012
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectTorsknb_NO
dc.subjectkvalitetnb_NO
dc.subjectverdikjedestyringnb_NO
dc.subjectFersk fisknb_NO
dc.subjectektronisk infonb_NO
dc.subjectoverføringnb_NO
dc.subjectFangst til forbrukernb_NO
dc.subjectkort distribusjonnb_NO
dc.subjectCodnb_NO
dc.subjectqualitynb_NO
dc.subjectvalue chain managementnb_NO
dc.subjectFresh fishnb_NO
dc.subjectelectronic information transfernb_NO
dc.subjectCatch to consumernb_NO
dc.subjectshort distributionnb_NO
dc.titleSuperfersk fisk med riktig kvalitetnb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.rights.holderSINTEF Oceannb_NO
dc.source.pagenumber31nb_NO
dc.identifier.cristin1573031
cristin.unitcode7566,5,0,0
cristin.unitcode7566,3,0,0
cristin.unitcode7566,4,0,0
cristin.unitnameProsessteknologi
cristin.unitnameHavbruksteknologi
cristin.unitnameMarin Ressursteknologi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal