dc.contributor.author | Aursand, Ida Grong | |
dc.contributor.author | Forås, Eskil | |
dc.contributor.author | Senneset, Gunnar | |
dc.contributor.author | Sørensen, Carl-Fredrik | |
dc.contributor.author | Dahle, Stine Veronica Wiborg | |
dc.contributor.author | Grimsmo, Leif | |
dc.date.accessioned | 2018-04-27T12:18:15Z | |
dc.date.available | 2018-04-27T12:18:15Z | |
dc.date.created | 2018-03-15T10:44:54Z | |
dc.date.issued | 2010-02-10 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-14-04838-1 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2496398 | |
dc.description.abstract | Rapporten består av to deler; Del I er et case-studium kalt "Kortreist ferskfisk fra lokal fiskehandler''. Målet for studier var å kartlegge transportkjeden og å dokumentere kvalitet for " kortreist" torsk fra skuteside til marked. Logistikkjeden for torsk fangstet med line på Trøndelagskysten ble dokumentert fra fangst til detaljist i Trondheim. Fiskekvaliteten ble evaluert både av fagrelaterte fiskehandlere og av forskere ved SINTEF Sealab ved ankomst og etter to dager hos detaljist med følgende resultater: - En god transportkjede med tanke på både logistikk og kjøling er dokumentert. Tiden fra fisken ble fanget til den var framme hos detaljist var 2 døgn. - Kjølingen av fisken hos detaljisten, både i disk og på kjølerom, var meget bra. - Både QIM-score, filetindeks og mikrobiologiske analyser viste at forsøksfisken hadde svært høy kvalitet. - Case-studiet viste at en kort transportkjede med god kjøling er avgjørende for å oppnå god fiskekvalitet. Del II kalt "Forsyningskjede - elektronisk informasjonsoverføring og verdikjedestyring for lokal omsetning av fisk hadde som målsetting å skissere effekter av forbedret vareflyt kombinert med elektronisk informasjonsflyt for lokalomsetning av fisk. - Hele ferskfisk-logistikk kjeden, fra fiskebåt via et mottaksanlegg for fersk fisk, og frem til HORECA/Fiskehandlere/grossister ble kartlagt m.h.t. tidsbruk, informasjonsutveksling/registrering samt oppstrøms- og nedstrøms kommunikasjonsflyt. - Hovedkonklusjonen fra del II er at bruk av ulike former for Web-teknologi og mobil kommunikasjonsteknologi for å tilgjengeligjøre informasjon nedstrøms i verdikjeden vil kunne øke ferskfiskomsetningen, gi høyere pris og redusere kostnader og tid for distribusjon av ferskfisk. | nb_NO |
dc.description.sponsorship | Norges Forskningsråd og Norske Sjømatbedrifters Landsforening | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | SINTEF Fiskeri og havbruk | nb_NO |
dc.relation.ispartofseries | SINTEF Fiskeri og havbruk rapporter;A105012 | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no | * |
dc.subject | Torsk | nb_NO |
dc.subject | kvalitet | nb_NO |
dc.subject | verdikjedestyring | nb_NO |
dc.subject | Fersk fisk | nb_NO |
dc.subject | ektronisk info | nb_NO |
dc.subject | overføring | nb_NO |
dc.subject | Fangst til forbruker | nb_NO |
dc.subject | kort distribusjon | nb_NO |
dc.subject | Cod | nb_NO |
dc.subject | quality | nb_NO |
dc.subject | value chain management | nb_NO |
dc.subject | Fresh fish | nb_NO |
dc.subject | electronic information transfer | nb_NO |
dc.subject | Catch to consumer | nb_NO |
dc.subject | short distribution | nb_NO |
dc.title | Superfersk fisk med riktig kvalitet | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.description.version | publishedVersion | nb_NO |
dc.rights.holder | SINTEF Ocean | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 31 | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1573031 | |
cristin.unitcode | 7566,5,0,0 | |
cristin.unitcode | 7566,3,0,0 | |
cristin.unitcode | 7566,4,0,0 | |
cristin.unitname | Prosessteknologi | |
cristin.unitname | Havbruksteknologi | |
cristin.unitname | Marin Ressursteknologi | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |