Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorØstvik, Stein Ove
dc.contributor.authorGrimsmo, Leif
dc.date.accessioned2017-12-27T08:47:54Z
dc.date.available2017-12-27T08:47:54Z
dc.date.created2017-12-22T12:33:47Z
dc.date.issued2010-03-12
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2473769
dc.description.abstractDet er gjennomført 5 forsøk med produksjon av separert ryggbeinkø0tt fra ryggbein av laks ved tre ulike lakseforedlingsbedrifter i prosjektet. Forsøkene har gitt varierende resultat i forhold til kvalitet på ryggbeinkjøttet. Tre produksjonsforsøk gjort på samme bedrift har gitt ryggbeinkjøtt av akseptabel kvalitet med hensyn på smak og konsistens, mens kvaliteten med hensyn til smak og kimtall ikke var tilfredsstillende ved de andre produksjonsforsøkene. Det er registrert liten interesse i lakseindustrien for produksjon av ryggbeinkjøtt. Dette kan dels tilskrives liten etterspørsel etter slikt råstoff idet industrielle markedet, samt at ryggbein kan selges som fryste ryggbein til øst-Europa. Liten etterspørsel etter ryggbeinkjøtt kan også skyldes at produserte partier av separert kjøtt har gitt varierende kvalitet og har relativt kort holdbarhet i forhold til andre råstoff for produksjon av burgere og farseprodukter. I gitte tilfeller er det imidlertid vist at det er mulig å produsere ryggbeinkjøtt av en kvalitet som det kan lages akseptable konsumprodukter av. Industriell utnyttelse av separert ryggbeinkjøtt vii kreve nitidig kontroll ved råstoffopparbeidelse og videre anvendelse. Produksjon og produkt er sårbart, og betinger prioritert oppfølging hos aktuell produsent. Disse forholdene, sammen med at vi finner liten interesse i lakseindustrien for produksjon av separert ryggbeinkjøtt, tilsier at det pr i dag ikke finns et kommersielt grunnlag for utnyttelse av separert ryggbeinkjøtt fra laks.nb_NO
dc.language.isomisnb_NO
dc.publisherSINTEF Fiskeri og havbruknb_NO
dc.relation.ispartofseriesSINTEF Fiskeri og havbruk rapporter;SFH80A 105028
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectBiråstoff, laksnb_NO
dc.subjectSeparasjonsteknologinb_NO
dc.subjectKommersiell utnyttelse, kvalitetnb_NO
dc.titleKommersielle produkter av ryggbeinskjøtt fra laksnb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.rights.holderSINTEF Oceannb_NO
dc.source.pagenumber19nb_NO
dc.identifier.cristin1531467
cristin.unitcode7566,5,0,0
cristin.unitnameProsessteknologi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal