dc.contributor.author | Breien, William Topper | |
dc.contributor.author | Aursand, Ida Grong | |
dc.contributor.author | Aursand, Marit | |
dc.date.accessioned | 2017-11-05T13:51:03Z | |
dc.date.available | 2017-11-05T13:51:03Z | |
dc.date.created | 2017-11-03T14:25:43Z | |
dc.date.issued | 2013-08-16 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-14-05640-2 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2464084 | |
dc.description.abstract | Rapporten beskriver forsøk med hurtig innsalting av sildefilet. Hurtig innsalting blir sett på som alternativ til dagens forlakingsprosess i produksjonen av marinert sild. Man ønsker å undersøke hvor raskt man kan oppnå 7 % saltinnhold i filetene. Lavt vekttap er ønskelig, og forsøket gjennomføres med forskjellige konsentrasjoner saltlake. Man ønsker å finne en gunstig kombinasjon av hurtig innsalting og lavt vekttap. Resultatene viser at prosessen for hurtig innsalting er effektiv. Det er imidlertid relativt store vekttap ved oppnådde 7 % saltinnhold. Prosesser kjørt med lavere saltkonsentrasjon har vektøkninger, men har ikke oppnådd 7 % saltinnhold ved forsøkets slutt. | nb_NO |
dc.description.sponsorship | FHF | nb_NO |
dc.language.iso | mis | nb_NO |
dc.publisher | SINTEF Fiskeri og havbruk | nb_NO |
dc.relation.ispartofseries | SINTEF Fiskeri og havbruk rapporter;A24694 | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no | * |
dc.subject | lnnsalting | nb_NO |
dc.subject | Marinering | nb_NO |
dc.subject | NVG sild | nb_NO |
dc.subject | Saltreduksjon | nb_NO |
dc.subject | Natrium | nb_NO |
dc.title | Hurtig innsalting av sildefilet. Sommerprosjekt 2013 | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.description.version | publishedVersion | nb_NO |
dc.rights.holder | SINTEF Ocean | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 26 | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1510811 | |
cristin.unitcode | 7566,5,0,0 | |
cristin.unitname | Prosessteknologi | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |