Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorSlizyte, Rasa
dc.contributor.authorMozuraityte, Revilija
dc.contributor.authorMartinez, Iciar
dc.date.accessioned2017-11-04T14:08:02Z
dc.date.available2017-11-04T14:08:02Z
dc.date.created2017-11-03T14:44:58Z
dc.date.issued2013-06-20
dc.identifier.isbn978-82-14-05645-7
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2464074
dc.description.abstractBuksprenging er en kvalitetsforringende prosess hvor bukområdet hos fisken brytes ned post mortem. Denne rapporten oppsummerer arbeidet med utviklingen av en anvendelig hurtigtest for å estimere enzymlekkasje som forårsaker buksprenging i pelagiske fiskearter. Måleutstyret er kommersielt tilgjengelig og krever lite opplæring før bruk. Metoden er brukervennlig og gir en objektiv vurdering av protein-nedbrytende aktiviteter i fisken. Metoder for prøveuttak, reaksjonstemperatur og inkubasjonstid samt tidspunkt for prøveuttak under ombordtaking av fangsten ble testet og optimalisert i prosjektet. Det er foreslått en ny skala som graderer enzymatiskaktiviteten i fiskebuken. Denne skalaen er tenkt integrert med dagens skala. Det mangler imidlertid noen resultater for at denne skalaen kan ferdigstilles. Det er nødvendig å teste metoden med sterk åte for å kunne definere skalaen for ulike grader av buktæring og sannsynligheten for buksprenging. Disse måledataene trengs for å ha basis for implementering av målemetodikken. Det neste steget i arbeidet er å implementere den nye objektive metoden og koble resultater fra målinger med kvalitetsendringer i tidsrommet fra fangst til levering mottaksanlegget.nb_NO
dc.description.sponsorshipFHFnb_NO
dc.language.isomisnb_NO
dc.publisherSINTEF Fiskeri og havbruknb_NO
dc.relation.ispartofseriesSINTEF Fiskeri og havbruk rapporter;A24739
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectÅtenb_NO
dc.subjectBuksprengingnb_NO
dc.subjectMåleteknikknb_NO
dc.titleHurtig metode for å estimere buksprenging i pelagisk fisk ombordnb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.rights.holderSINTEF Oceannb_NO
dc.source.pagenumber21nb_NO
dc.identifier.cristin1510825
cristin.unitcode7566,5,0,0
cristin.unitnameProsessteknologi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal