• Carbon footprint and area use of farmed Norwegian salmon 

      Hognes, Erik Skontorp; Ziegler, Friederike; Sund, Veronika (SINTEF Fiskeri og havbruk rapporter;A22471, Research report, 2011-11-14)
      This report presents the carbon footprint and area use of Norwegian farmed salmon that is fed five different diets. It also compares the carbon footprint and occupation of agricultural land of Norwegian farmed salmon from ...
    • Energi og klimaeffekter GCE Blue Maritime 

      Hognes, Erik Skontorp; Borgen, Henning (SINTEF Ocean;OC2017 A-159, Research report, 2017-07-06)
      Rapporten presenterer en undersøkelse av hvordan den maritime klyngen i Møre og Romsdal, GCE Blue Maritime, har bidratt til en mer energieffektiv og klimavennlig maritim næring. Resultat og konklusjoner baserer seg på ...
    • Gjennomgang av norsk standard for klimasporing av sjømat, NS9418 

      Hognes, Erik Skontorp; Ziegler, Friederike; Svanes, Erik; Fet, Annik Magerholm (SINTEF Fiskeri og havbruk rapporter;A23371, Research report, 2012-09-04)
      Denne rapporten oppsummerer arbeidet som er gjort i prosjektet" Gjennomgang av norsk standard for klimasporing av sjømat, NS 9418, for norsk sjømatnæring". Rapporten beskriver hvordan metodiske krav til standarden er blitt ...
    • Sluttrapport: Samhandling for redusert klimapåvirkning fra sjømatnæringen - Standard, verktøy og hændbok 

      Hognes, Erik Skontorp (SINTEF Fiskeri og havbruk rapporter;A25957, Research report, 2014-02-21)
      Kvantitativ kunnskap om egen klimapåvirkning er blitt en naturlig del av moderne miljøstyring og ressurseffektivisering. Dokumentasjon av sjømatprodukters klimapåvirkning etterspørres av forhandlere, myndigheter, konsumenter ...