dc.contributor.author | Greiff, Kirsti | |
dc.contributor.author | Grini, Ida Synnøve | |
dc.contributor.author | Hovland, Ellen-Margrethe | |
dc.contributor.author | Sødring, Marianne Sundt | |
dc.contributor.author | Brunborg, Linn Anne | |
dc.contributor.author | Knutsen, Gunn Harriet | |
dc.date.accessioned | 2019-04-11T07:47:42Z | |
dc.date.available | 2019-04-11T07:47:42Z | |
dc.date.issued | 2018-04-18 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2594135 | |
dc.description.abstract | Norsk matindustri representert i SaltNett, ønsker en tydeligere anbefaling av mulighetsrommet for bruk av kalium som salterstatter i mat, for ytterligere saltreduksjon i sine matvarer.
SaltNett1 ber Helsedirektoratet å initiere bestilling av en oppdatert nytte- og risikovurdering av bruk av kaliumklorid som salterstatter i mat, basert på ny kunnskap og realistiske nivåer av kaliumklorid. SaltNett ønsker en total vurdering av bruk av kalium som salterstatter, hvor positive helseeffekter av å redusere natriuminnholdet veies opp mot potensielle negative effekter av økt kaliuminnhold i kostholdet (beregnet på realistiske nivåer: 10, 20 og 30 % på vektbasis). Subsidiert ønskes en oppdatering av VKM-rapporten "Vurdering av nytte og risiko ved å bruke kaliumklorid som salterstatter i produksjon av matvarer" hvor det gjennomføres nye beregninger med 10, 20 og 30 % erstatning på vektbasis, som vil være realistiske nivåer. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | SINTEF Ocean AS | nb_NO |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no | * |
dc.subject | SaltNett | nb_NO |
dc.title | Helhetsvurdering for bruk av kaliumklorid som salterstatter i matvarer | nb_NO |
dc.type | Report | nb_NO |
dc.description.version | publishedVersion | nb_NO |
dc.rights.holder | SINTEF Ocean | nb_NO |
dc.relation.project | HA2 Salterstattere | nb_NO |