Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorGreiff, Kirsti
dc.contributor.authorGrini, Ida Synnøve
dc.contributor.authorHovland, Ellen-Margrethe
dc.contributor.authorSødring, Marianne Sundt
dc.contributor.authorBrunborg, Linn Anne
dc.contributor.authorKnutsen, Gunn Harriet
dc.date.accessioned2019-04-11T07:47:42Z
dc.date.available2019-04-11T07:47:42Z
dc.date.issued2018-04-18
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2594135
dc.description.abstractNorsk matindustri representert i SaltNett, ønsker en tydeligere anbefaling av mulighetsrommet for bruk av kalium som salterstatter i mat, for ytterligere saltreduksjon i sine matvarer. SaltNett1 ber Helsedirektoratet å initiere bestilling av en oppdatert nytte- og risikovurdering av bruk av kaliumklorid som salterstatter i mat, basert på ny kunnskap og realistiske nivåer av kaliumklorid. SaltNett ønsker en total vurdering av bruk av kalium som salterstatter, hvor positive helseeffekter av å redusere natriuminnholdet veies opp mot potensielle negative effekter av økt kaliuminnhold i kostholdet (beregnet på realistiske nivåer: 10, 20 og 30 % på vektbasis). Subsidiert ønskes en oppdatering av VKM-rapporten "Vurdering av nytte og risiko ved å bruke kaliumklorid som salterstatter i produksjon av matvarer" hvor det gjennomføres nye beregninger med 10, 20 og 30 % erstatning på vektbasis, som vil være realistiske nivåer.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherSINTEF Ocean ASnb_NO
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectSaltNettnb_NO
dc.titleHelhetsvurdering for bruk av kaliumklorid som salterstatter i matvarernb_NO
dc.typeReportnb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.rights.holderSINTEF Oceannb_NO
dc.relation.projectHA2 Salterstatterenb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal