Blar i Publikasjoner fra CRIStin - SINTEF Energi på forfatter "Indergård, Erlend"
-
Analyse av 3-kammertørke med varmepumpe og absorber i by-pass (L5c) : rasjonell klippfisktørking
Indergård, Erlend (SINTEF Energi. Rapport;TR A7505, Research report, 2015)Arbeidet er en del av prosjektet Rasjonell Klippfisktørking, og innbefatter studier av de 4 mest vanlige måtene (teknologiene) å tørke klippfisk på per i dag: 1) Langblåst med YIT aggregat i by-pass 2) Kammertørke med ... -
Analyse av kammertørke med varmepumpe i bypass (L5b) : rasjonell klippfisktørking
Indergård, Erlend (SINTEF Energi. Rapport;TR A7504, Research report, 2015)Arbeidet er en del av prosjektet Rasjonell Klippfisktørking, og innbefatter studier av de 4 mest vanlige måtene (teknologiene) å tørke klippfisk på per i dag: 1) Langblåst med YIT aggregat i by-pass 2) Kammertørke med YIT ... -
Analyse av langblåst tunnel med varmepumpe i by-pass (L5a)
Indergård, Erlend (SINTEF Energi. Rapport;TR A7503, Research report, 2015)Arbeidet er en del av prosjektet Rasjonell Klippfisktørking, og innbefatter studier av de 4 mest vanlige måtene (teknologiene) å tørke klippfisk på per i dag: 1) Langblåst med YIT aggregat i by-pass 2) Kammertørke med ... -
Analyse av langblåst tunneltørke (Strømmen-system) (L5d)
Indergård, Erlend (SINTEF Energi. Rapport;TR A7506, Research report, 2015)Arbeidet er en del av prosjektet Rasjonell Klippfisktørking, og innbefatter studier av de 4 mest vanlige måtene (teknologiene) å tørke klippfisk på per i dag: 1) Langblåst med YIT aggregat i by-pass 2) Kammertørke med ... -
Distribution of superchilled meat.
Nordtvedt, Tom Ståle; Indergård, Erlend; Stevik, Astrid; Hemmingsen, Anne Karin Torstveit (Peer reviewed; Chapter, 2010) -
Energi- og prosessoptimalisering ved slutttørking i eget lager (L6) : rasjonell klippfisktørking
Indergård, Erlend (SINTEF Energi. Rapport;TR A7507, Research report, 2015)Rapporten omfatter beskrivelse av energi- og prosessoptimalisering under produksjon av klippfisk ved å utføre slutt-tørking i eget lager, eller i arealer utenfor tørkene. Arbeidet baserer seg på industrielle målinger, ... -
Kategorisering av dagens klippfiskanlegg (L1) : rasjonell klippfisktørking
Indergård, Erlend (SINTEF Energi. Rapport;TR A7500, Research report, 2015)Arbeidet beskrevet i dette notatet omhandler kartleggingen av de ulike anleggene (teknologiene) som eksisterer blant klippfiskprodusentene i Norge. Kartleggingen ble brukt til å definere hovedgrupper av teknologier som ... -
Måling av langblåst tunneltørke (Strømmen-system) – etter utbedret tiltak (L2a) : rasjonell klippfisktørking
Indergård, Erlend (SINTEF Energi. Rapport;TR A7501, Research report, 2015)Rapporten inneholder industrielle målinger på 2 langblåste tunneltørker med Strømmen-system (Nordvestmiljø/Johnson Control) etter utbedrede tiltak. I tørken blir all sirkulert luft avfuktet gjennom varmepumpen. Forsøket ... -
Måling av langblåst tunneltørke i kombinasjon med kammertørke (L2b) : rasjonell klippfisktørking
Indergård, Erlend (SINTEF Energi. Rapport;TR A7502, Research report, 2015) -
Rasjonell klippfiskproduksjon
Indergård, Erlend; Bantle, Michael; Claussen, Ingrid Camilla (SINTEF Energi. Rapport;TR A7459, Research report, 2014)Prosjektet Rasjonell klippfiskproduksjon hadde som hovedmål å anbefale en rasjonell produksjon av klippfisk med jevn kvalitet for økt produksjon, effektivisering av arbeid samt reduserte drifts- og energikostnader. Prosjektet ... -
Rasjonell klippfisktørking : oppsummeringsrapport
Indergård, Erlend (SINTEF Energi. Rapport;TR A7499, Research report, 2015)FHF har i perioden 2011-2014 finansiert prosjektet Rasjonell klippfiskproduksjon. Prosjektets hovedmål er å anbefale en rasjonell produksjon av klippfisk med jevn kvalitet for økt produksjon, effektivisering av arbeid ... -
The influence of long-term storage, temperature and type of packaging materials on the quality characteristics of frozen farmed Atlantic Salmon (Salmo Salar)
Indergård, Erlend; Tolstorebrov, Ignat; Larsen, Hanne; Eikevik, Trygve Magne (Journal article; Peer reviewed, 2014)The variations of biochemical, structural, sensory and microbiological characteristics of salmon were examined during the long-term frozen storage at –25 °C, –45 °C and –60 °C. The effects of four different types of packaging ...