dc.contributor.author | Bantle, Michael | |
dc.contributor.author | Stavset, Ole | |
dc.date.accessioned | 2016-08-15T11:46:53Z | |
dc.date.accessioned | 2016-08-22T11:39:45Z | |
dc.date.available | 2016-08-15T11:46:53Z | |
dc.date.available | 2016-08-22T11:39:45Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.citation | SINTEF Energi. Rapport. 13 p. Sintef Energi AS, 2015 | nb_NO |
dc.identifier.isbn | 978-82-594-3639-9 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2400366 | |
dc.description | - | nb_NO |
dc.description.abstract | Ulike tørkeforsøk for klippfisk ble gjennomført, og påvirkningen råmaterialet brukt
for saltfiskproduksjon (fryst/tint i forhold til fersk) har på tørkehastigheten ble
vurdert.
Ved å bruke fryst og tint råmateriale ble tørkeraten redusert sammenlignet med
bruk av ferske råmaterialer. Tørketiden ved bruk av fryst og tint råmateriale økte
med omtrent 30 % sammenlignet med ferske råmaterialer.
Innholdet av vannløselig protein var stabil (≈ 2 %) for alle råmaterialene og lagene
som ble undersøkt, og det kunne ikke trekkes noen konklusjon mellom tørkerate og
mengden vannløselig protein.
Saltkonsentrasjonen i overflatelaget av den fryste og tinte klippfisken var 5
prosentpoeng høyere enn i klippfisken produsert fra ferske råvarer. Denne
saltkonsentrasjonen i overflatelaget er sannsynligvis årsaken til at tørketiden økte,
og bør inkluderes i framtidige undersøkelser. | nb_NO |
dc.relation.ispartofseries | SINTEF Energi. Rapport;TR A7509 | |
dc.title | Rasjonell klippfisk produksjon: Kvalitetsforskjell med ulike råvarer | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.date.updated | 2016-08-15T11:46:53Z | |
dc.identifier.cristin | 1331508 | |