Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorBantle, Michael
dc.contributor.authorStavset, Ole
dc.date.accessioned2016-08-15T11:46:53Z
dc.date.accessioned2016-08-22T11:39:45Z
dc.date.available2016-08-15T11:46:53Z
dc.date.available2016-08-22T11:39:45Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationSINTEF Energi. Rapport. 13 p. Sintef Energi AS, 2015nb_NO
dc.identifier.isbn978-82-594-3639-9
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2400366
dc.description-nb_NO
dc.description.abstractUlike tørkeforsøk for klippfisk ble gjennomført, og påvirkningen råmaterialet brukt for saltfiskproduksjon (fryst/tint i forhold til fersk) har på tørkehastigheten ble vurdert. Ved å bruke fryst og tint råmateriale ble tørkeraten redusert sammenlignet med bruk av ferske råmaterialer. Tørketiden ved bruk av fryst og tint råmateriale økte med omtrent 30 % sammenlignet med ferske råmaterialer. Innholdet av vannløselig protein var stabil (≈ 2 %) for alle råmaterialene og lagene som ble undersøkt, og det kunne ikke trekkes noen konklusjon mellom tørkerate og mengden vannløselig protein. Saltkonsentrasjonen i overflatelaget av den fryste og tinte klippfisken var 5 prosentpoeng høyere enn i klippfisken produsert fra ferske råvarer. Denne saltkonsentrasjonen i overflatelaget er sannsynligvis årsaken til at tørketiden økte, og bør inkluderes i framtidige undersøkelser.nb_NO
dc.relation.ispartofseriesSINTEF Energi. Rapport;TR A7509
dc.titleRasjonell klippfisk produksjon: Kvalitetsforskjell med ulike råvarernb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.date.updated2016-08-15T11:46:53Z
dc.identifier.cristin1331508


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel