Blar i SINTEF Ocean på forfatter "Øye, Elling Ruud"
-
Automatisk singulering og kvalitetssortering i produksjonslinje for hel laks - Sluttrapport FHF-prosjekt 900847
Westavik, Harry; Øye, Elling Ruud; Bondø, Morten Steen; Eilertsen, Aleksander; Mathiassen, John Reidar Bartle (SINTEF Fiskeri og Havbruk reports;A27678, Research report, 2016-05-11)Prosjektet startet i 2013 med målsettingen; å utvikle konsept for automatisk singulering, orientering og sortering av hel laks basert på ytre kvalitetsparametere. Konseptene som utvikles i dette prosjektet skal sannsynliggjøre ... -
Automatisk veiing av pelagisk fisk ombord Fase 1 - Sluttrapport
Eilertsen, Aleksander; Aursand, Ida Grong; Mathiassen, John Reidar Bartle; Øye, Elling Ruud (SINTEF Fiskeri og Havbruk reports;A27568, Research report, 2016-04-14)Prissetting (kr/kg) av pelagisk fisk er i stor grad basert på individvekt og fastsatte vektklasser. Det er derfor av stor betydning å ha et godt estimat på vektfordelingen av fisken i hele verdikjeden. Det gjelder fra ... -
GRIBBOT - Robotic 3D vision-guided harvesting of chicken fillets
Misimi, Ekrem; Øye, Elling Ruud; Eilertsen, Aleksander; Mathiassen, John Reidar Bartle; Åsebø Berg, Olav; Gjerstad, Tone Beate; Buljo, Jan Olaf; Skotheim, Øystein (Journal article; Peer reviewed, 2016)In Norway, the final stage of front half chicken harvesting is still a manual operation due to a lack of automated systems that are suitably flexible with regard to production efficiency and raw material utilisation. This ... -
GRIBBOT - Robotic 3D vision-guided harvesting of chicken fillets
Misimi, Ekrem; Øye, Elling Ruud; Eilertsen, Aleksander; Mathiassen, John Reidar Bartle; Åsebø Berg, Olav; Gjerstad, Tone Beate; Buljo, Jan Olaf; Skotheim, Øystein (Journal article; Peer reviewed, 2016)In Norway, the final stage of front half chicken harvesting is still a manual operation due to a lack of automated systems that are suitably flexible with regard to production efficiency and raw material utilisation. This ... -
Individbasert sortering av pelagisk fisk: Del 2 - Fullskala to-spors testlinje
Toldnes, Bendik; Øye, Elling Ruud; Ekrem, Misimi; Westavik, Harry (SINTEF Fiskeri og Havbruk;A27339, Research report, 2016-01-05)Dette prosjektet er en videreføring av prosjektet Individbasert kvalitetssortering og kvalitetsmerking av pelagisk fisk (FHF #900387). Målet har vært å teste en tospors industriell prototype av et planlagt 16 spors ... -
Kvalitetsvurdering av fisk fanget med to- og fire-panels seleksjonsinnretninger: Bidrar 4-panelkonstruksjoner og knuteløst lin til økt kvalitet? Tokt ombord F/Tr Havtind 28.06.16 – 11.07.16
Tveit, Guro Møen; Sistiaga, Manu Berrondo; Øye, Elling Ruud; Schei, Marte (SINTEF Ocean report;OC2017 A-081, Research report, 2017-03-27)Målet med toktet var å evaluere om kvaliteten hos trålfanget fisk ble bedre ved å benytte fire-panelskonstruksjoner fra ristseksjonen og bak til sekken. I tillegg skulle det vurderes om knuteløs sekk gav økt fangstkvalitet ... -
Robotic Handling of Compliant Food Objects by Robust Learning from Demonstration
Misimi, Ekrem; Olofsson, Alexander; Eilertsen, Aleksander; Øye, Elling Ruud; Mathiassen, John Reidar Bartle (Chapter; Peer reviewed, 2018)The robotic handling of compliant and deformable food raw materials, characterized by high biological variation, complex geometrical 3D shapes, and mechanical structures and texture, is currently in huge demand in the ocean ... -
Robust classification approach for segmentation of blood defects in cod fillets based on deep convolutional neural networks and support vector machines and calculation of gripper vectors for robotic processing
Misimi, Ekrem; Øye, Elling Ruud; Sture, Øystein; Mathiassen, John Reidar Bartle (Peer reviewed; Journal article, 2017)Despite advances in computer vision and segmentation techniques, the segmentation of food defects such as blood spots, exhibiting a high degree of randomness and biological variation in size and coloration degree, has ... -
Sodium reduction in processed cheese spreads and the effect on physicochemical properties
Mozuraityte, Revilija; Berget, Ingunn; Mahdalova, Martina; Grønsberg, Ane; Øye, Elling Ruud; Greiff, Kirsti (Journal article; Peer reviewed, 2019-03)The effect of a reduced amount of emulsifying salt on the chemical and textural properties of processed cheese was studied. Reducing the amount of emulsifying disodium phosphate salt added resulted in a slight reduction ... -
Toktrapport - Evaluering av ny slaktelinje om bord på Meines april 2017
Digre, Hanne; Tveit, Guro Møen; Schei, Marte; Øye, Elling Ruud (SINTEF Ocean;2017:00369, Research report, 2017-09-21)Nye Molnes representerer vilje og mulighet i forhold til automatisering og kvalitetsheving for norsk fiskerinæring. Denne rapporten beskriver resultater fra forsøk gjennomført ombord på tråleren M/Tr Molnes i april 2017. ...