Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorRotabakk, Bjørn Tore
dc.contributor.authorPetrich, Chris
dc.contributor.authorLerfall, Jørgen
dc.date.accessioned2023-08-28T06:52:51Z
dc.date.available2023-08-28T06:52:51Z
dc.date.created2023-03-28T15:26:00Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.isbn978-82-8296-742-6
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3085904
dc.description.abstractUndersøkelser i prosjektet viser at det er store forskjeller mellom de ulike aktørene i bransjen med tanke på temperaturkontroll av fisk. Hovedutfordringen med avrenning ligger nok hos produsentene, der fisken generelt ikke blir tilfredsstillende nedkjølt. De aller fleste som deltok i studien har et temperaturmål på 1-3 °C for fisk som pakkes med is, noe som vil gi smelting av is og avrenning under lagring og transport. Det finnes flere tilgjengelige metoder for å samle opp smeltevann som produseres. Tette kasser fremstår som et alternativ som raskt kan implementeres hvis fisken er tilstrekkelig nedkjølt. Et annet alternativ er å montere oppsamlingstanker på lastebilene. Det var til dels store forskjeller hvilket fokus avrenning hadde i Irland, Island og Færøyene. Færøyene hadde det beste systemet med organisert oppsamling og mottak av avrenningsvann. Den matematiske modellen som ble utviklet, bekrefter at temperaturen på fisken har størst innvirkning på avrenningen, men at lastebilen også må gjøre sin del av jobben. Det anbefales at fisken er kaldere enn 1 °C, og at lastebilen stilles inn på -1 til 0 °C.
dc.description.abstractReduksjon av smeltevann fra fisketransport
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.titleReduksjon av smeltevann fra fisketransport
dc.title.alternativeReduksjon av smeltevann fra fisketransport
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber19
dc.source.issue7/2023
dc.identifier.cristin2137674
dc.relation.projectNofima AS: 13794
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering: 901778
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel