• Fersk linefanget brosme som råstoff til filetproduksjon - Lagringsstudie og tineforsøk 

      Uglem, Solveig; Dalsvåg, Hanne; Svendsen, Eirik Starheim; Skavang, Pernille Kristiane; Schei, Marte; Hatlebrekke, Hanne Hjelle; Grimsmo, Leif; Nordtvedt, Tom Ståle (SINTEF rapport;2022:01117 A, Research report, 2022-11-01)
      Brosme (brosme brosme) er en bunnlevende torskefisk som lever i Atlanterhavet, i vest langs Amerikas kyst og i øst langs Norgeskysten samt mellom Irland og Island. Brosme benyttes i dag hovedsakelig som råvare til produksjon ...
    • Fersk linefanget brosme som råstoff til filetproduksjon - Teknologikartlegging og produksjonsforsøk 

      Uglem, Solveig; Dalsvåg, Hanne; Grimsmo, Leif; Tveit, Guro Møen; Nordtvedt, Tom Ståle (SINTEF Ocean rapporter;2022:01074 A, Research report, 2022-10-24)
      Brosme (Brosme brosme) er en bunnlevende torskefisk som lever i Atlanterhavet, i vest langs Amerikas kyst og i øst langs Norgeskysten samt mellom Irland og Island. Gjennom særlig line-, garn- og trålfiske fanges brosme som ...
    • Filetproduksjon av brosme - En enkel kost-nytte-analyse 

      Grimsmo, Leif; Myhre, Magnus Stoud; Nordtvedt, Tom Ståle; Tveit, Guro Møen; Dalsvåg, Hanne (SINTEF rapport;2023:00144 A, Research report, 2023-01-31)
      Brosme (brosme brosme) benyttes i dag hovedsakelig som råvare til produksjon av tørrfisk og klippfisk, men det er et mål å øke verdiskapningen fra denne arten. En mulighet til å øke verdiskapningen er produksjon av filet ...
    • Reducing cold chain GHG emissions in Norwegian fish and meat industry sectors 

      Dalsvåg, Hanne; Strand, Andrea Viken; Widell, Kristina Marianne Norne (Chapter, 2023)
      The food chain represents a climate impact of major concern as it is a significant source of greenhouse gas (GHG) emissions. Norway has a long coastline with perfect conditions for salmon farming and well-established ...
    • Sustainability within food cold chain sectors in Norway 

      Widell, Kristina Marianne Norne; Vingelsgård, Erling; Dalsvåg, Hanne; Mehta, Shraddha; Nordtvedt, Tom Ståle (Chapter, 2023)
      Food processing, storage, and distribution demand a considerable amount of energy and raw materials. Processes that are especially energy demanding includes cooling, freezing, drying and heating, but they are also necessary ...