Browsing SINTEF Open by Author "Aursand, Marit"
Now showing items 1-15 of 15
-
Bærekraftig fôr til norsk laks
Almås, Karl Andreas; Josefsen, Kjell Domaas; Gjøsund, Svein Helge; Skjermo, Jorunn; Forbord, Silje; Jafarzadeh, Sepideh; Sletta, Håvard; Aasen, Inga Marie; Hagemann, Andreas; Chauton, Matilde Skogen; Aursand, Ida Grong; Evjemo, Jan Ove; Slizyte, Rasa; Standal, Inger Beate; Grimsmo, Leif; Aursand, Marit (SINTEF rapporter;2020:01128 A, Research report, 2020-11-02)I rapporten er 23 ulike råvarer vurdert ut fra tre kriterier: • Hvor mye råvare kan være tilgjengelig? • Kan råvaren bidra til å dekke det framtidige behovet for protein og EPA/DHA? • Kan dette fremskaffes på en bærekraftig ... -
CYCLE - Total utilization of raw materials in the supply chain for food with a bio-economical perspective
Eilertsen, Aleksander Børresen; Aursand, Marit; Carvajal, Ana Karina (SINTEF Ocean reports;2017:00859 A, Research report, 2017-12-27)The CYCLE project aims to achieve total utilization of raw material from fish, chicken and vegetables. This will be carried out by means of the development of new bioprocesses and technological solutions, combined with ... -
Description of the processes in the value chain and risk assessment of decomposition substances and oxidation products in fish Oils. Opinion of Steering Committee of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
Aursand, Marit; Hamre, Kristin; Knutsen, Helle Katrine; Maage, Amund; Arukwe, Augustine; Alexander, Jan; Amlund, Heidi; Bernhoft, Aksel; Brantsæter, Anne Lise; Eriksen, Gunnar Sundstøl; Fæste, Christiane Kruse; Krogdahl, Åshild; Haugen, Margaretha; Hemre, Gro Ingunn; Lassen, Jørgen Fr; Nerland, Audun Helge; Nesse, Live Lingaas; Næss, Bjørn; Ringø, Einar; Ruus, Anders; Skåre, Janneche Utne; Steffensen, Inger-Lise; Sundheim, Leif; Sverdrup, Line Emilie; Svihus, Birger; Thomsen, Cathrine; Torrissen, Ole; Østerås, Olav; Torstensen, Bente Elisabeth; Ørnsrud, Robin; Mozuraityte, Revilija (VKM Report;2011:19, Research report, 2011-10-19)The Norwegian Scientific Committee for Food Safety (VKM) has been asked by the Norwegian Food Safety Authority to perform a health risk assessment on decomposition substances and oxidation products in fish oils intended ... -
Helserisikovurdering av PL73 (LM) bakteriebiomasse (EFSA/GMO/FR/2008/61) fra Ajinomoto Eurolysine 1. innspillsrunde. Uttalelse fra Faggruppe for genmodifiserte organismer og Faggruppe for fôr til terrestriske og akvatiske dyr Vitenskapskomiteen for mattrygghet
Berdal, Knut G; Bernhoft, Aksel; Hemre, Gro Ingunn; Holck, Askild Lorentz; Nes, Ingolf; Nielsen, Kaare Magne; Amlund, Heidi; Clarke, Jihong; Gifstad, Tron Øystein; Jenssen, Bjørn Munro; Klungland, Helge; Linnestad, Casper; Mikalsen, Arne; Myhr, Anne Ingeborg; Møretrø, Trond; Nerland, Audun Helge; Nesse, Live Lingaas; Sorteberg, Hilde-Gunn Opsahl; Stabbetorp, Odd Egil; Svihus, Birger; Thrane, Vibeke; Torrissen, Ole; Aursand, Marit (VKM Report;2010: 29, Research report, 2010-09-27)Helserisikovurderingen av bakteriebiomasse PL73 (LM) (EFSA/GMO/FR/2008/61) fra firmaet Ajinomoto Eurolysine er utført av Faggruppe for genmodifiserte organismer (Faggruppe 3) og Faggruppe for fôr til terrestriske og akvatiske ... -
Helserisikovurdering av PL73 E. coli (LYS) bakteriebiomasse (EFSA/GMO/FR/2007/40) fra Ajinomoto Eurolysine. Uttalelse fra Faggruppe for genmodifiserte organismer og Faggruppe for fôr til terrestriske og akvatiske dyr Vitenskapskomiteen for mattrygghet
Berdal, Knut G; Bernhoft, Aksel; Hemre, Gro Ingunn; Nes, Ingolf; Nielsen, Kaare Magne; Amlund, Heidi; Clarke, Jihong; Gifstad, Tron Øystein; Jenssen, Bjørn Munro; Klungland, Helge; Linnestad, Casper; Mikalsen, Arne; Myhr, Anne Ingeborg; Møretrø, Trond; Nerland, Audun Helge; Nesse, Live Lingaas; Sorteberg, Hilde-Gunn Opsahl; Stabbetorp, Odd Egil; Svihus, Birger; Thrane, Vibeke; Torrissen, Ole; Aursand, Marit (VKM Report;2010: 30, Research report, 2010-09-27)Helserisikovurderingen av bakteriebiomasse PL73 Escherichia coli (E. coli) (LYS) (EFSA/GMO/FR/2007/40) (PL73 E. coli (LYS), PL73 (LYS)) fra Ajinomoto Eurolysine er utført av Faggruppe for genmodifiserte organismer (Faggruppe ... -
Helserisikovurdering av PT73 (TM) bakteriebiomasse (EFSA/GMO/FR/2008/59) fra Ajinomoto Eurolysine 1. innspillsrunde. Uttalelse fra Faggruppe for genmodifiserte organismer og Faggruppe for fôr til terrestriske og akvatiske dyr Vitenskapskomiteen for mattrygghet
Berdal, Knut G; Bernhoft, Aksel; Hemre, Gro Ingunn; Holck, Askild Lorentz; Nes, Ingolf; Nielsen, Kaare Magne; Amlund, Heidi; Bøhn, Thomas; Clarke, Jihong; Gifstad, Tron Øystein; Jenssen, Bjørn Munro; Klungland, Helge; Linnestad, Casper; Meadow, Richard; Mikalsen, Arne; Myhr, Anne Ingeborg; Møretrø, Trond; Nerland, Audun Helge; Nesse, Live Lingaas; Sorteberg, Hilde-Gunn Opsahl; Stabbetorp, Odd Egil; Svihus, Birger; Thrane, Vibeke; Torrissen, Ole; Vikse, Rose; Aursand, Marit (VKM Report;2010: 32, Research report, 2010-09-27)Helserisikovurderingen av bakteriebiomasse PT73 (TM) (EFSA/GMO/FR/2008/59) fra firmaet Ajinomoto Eurolysine er utført av Faggruppe for genmodifiserte organismer (Faggruppe 3) og Faggruppe for fôr til terrestriske og akvatiske ... -
Helserisikovurdering av PT73 E. coli (THR) bakteriebiomasse (EFSA/GMO/FR/2007/44) fra Ajinomoto Eurolysine. Uttalelse fra Faggruppe for genmodifiserte organismer og Faggruppe for fôr til terrestriske og akvatiske dyr Vitenskapskomiteen for mattrygghet
Berdal, Knut G; Bernhoft, Aksel; Hemre, Gro Ingunn; Nes, Ingolf; Nielsen, Kaare Magne; Amlund, Heidi; Clarke, Jihong; Gifstad, Tron Øystein; Jenssen, Bjørn Munro; Klungland, Helge; Linnestad, Casper; Mikalsen, Arne; Myhr, Anne Ingeborg; Møretrø, Trond; Nerland, Audun Helge; Nesse, Live Lingaas; Sorteberg, Hilde-Gunn Opsahl; Stabbetorp, Odd Egil; Svihus, Birger; Thrane, Vibeke; Torrissen, Ole; Aursand, Marit (VKM Report;2010: 31, Research report, 2010-09-27)Helserisikovurderingen av bakteriebiomasse PT73 Escherichia coli (E. coli) (THR) (EFSA/GMO/FR/2007/44) (PT73 E. coli (THR), PT73 (THR)) fra Ajinomoto Eurolysine er utført av Faggruppe for genmodifiserte organismer (Faggruppe ... -
Hurtig innsalting av sildefilet. Sommerprosjekt 2013
Breien, William Topper; Aursand, Ida Grong; Aursand, Marit (SINTEF Fiskeri og havbruk rapporter;A24694, Research report, 2013-08-16)Rapporten beskriver forsøk med hurtig innsalting av sildefilet. Hurtig innsalting blir sett på som alternativ til dagens forlakingsprosess i produksjonen av marinert sild. Man ønsker å undersøke hvor raskt man kan oppnå 7 ... -
iProcess - Total utilization of raw materials in the supply chain for food with a bio-economical perspective - 2019:01041
Tveit, Guro Møen; Salomonsen, Cecilie; Misimi, Ekrem; Aursand, Marit; Eilertsen, Aleksander; Courtade, Magali (SINTEF Ocean AS rapporter;2019:01041 A, Research report, 2019-10)Main objective Develop novel concepts and methods for flexible and sustainable food processing in Norway – that are to cope with small volume series and high biological variation of the existing raw materials – to enable ... -
iPROCESS innovation - Innovative and Flexible Food Processing Technology in Norway
Krupa, Alexandre; Andersen, Petter Vejle; Wold, Jens Petter; Thakur, Maitri; Verboven, Pieter; Lind, Morten; Dreyer, Heidi Carin; Vatn, Jørn; Tveterås, Ragnar; Sandvold, Hilde Ness (SINTEF rapporter;2020:00981 A, Research report, 2020-11)To develop novel concepts and methods for flexible and sustainable food processing in Norway with the aim of coping with small volume series and high biological variation in existing raw materials, to enable increased raw ... -
Muligheter for økt verdiskaping gjennom samarbeid mellom havbruks-, jord- og skognæringene i Trøndelag: Identifisering av samarbeidsområder, kunnskapsbehov, råstoffer og forslag til tiltak.
Rømo, Frode; Aursand, Marit; Werner, Adrian Tobias; Stræte, Egil Petter; Sand, Roald (SINTEF Rapport;2020:00699, Research report, 2020)Denne rapporten gir en oppsummering av mulige og lovende tiltak for økt verdiskaping innen bioøkonomien i Trøndelag på tvers av de tre hovednæringene jord-, skog- og havbruk i Trøndelag. Vi slår fast at volum-tilgangen på ... -
Opinion on the safety of BioProtein® by the Scientific Panel on Animal Feed of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety. Revised version
Lundebye, Anne-Katrine; Aursand, Marit; Berntssen, Marc; Hemre, Gro Ingunn; Jenssen, Bjørn Munro; Thomassen, Magny Sissel S.; Volden, Harald; Berdal, Knut G; Espe, Marit; Mjaaland, Siri; Storrø, Ivar; Sørum, Henning; Valheim, Mette; Bernhoft, Aksel (VKM Report;2006:43, Research report, 2006-10-05)BioProtein® (BP) is a trademark for single cell (bacteria) protein, based on conversion of methane, with the addition of ammonia and oxygen, to a protein source. BP is produced by Norferm AS in Norway, and has been authorized ... -
Oppdatert risikovurdering – introduksjon av høypatogent aviært influensavirus til Norge våren 2007. Uttalelse fra Hovedkomiteen i Vitenskapskomiteen for mattrygghet
Alexander, Jan; Aursand, Marit; Farstad, Wenche Kristin; Haugen, Margaretha; Klungland, Helge; Krogdahl, Åshild; Lie, Øyvind; Meltzer, Helle Margrete; Næss, Bjørn; Olsvik, Ørjan; Sorteberg, Hilde-Gunn Opsahl; Sundheim, Leif; Sverdrup, Line Emilie (VKM Report;2007:06, Research report, 2007)VKM ga i 2006 to risikovurderinger vedrørende introduksjon av høypatogent aviært influensavirus til Norge. Den foreliggende vurderingen er en oppdatering av disse vurderingene og besvarer spørsmål om risiko i ulike situasjoner ... -
Summary of Workshop and project meetings in Mumbai, 27-30 Nov 2018 - Projects: ReFood and ReValue
Widell, Kristina Norne; Tveit, Guro Møen; Thakur, Maitri; Aursand, Marit (SINTEF Ocean rapporter;2019:00362, Research report, 2019-03-22)Workshop in Mumbai 27-30 Nov 2018 This report is a summary of meetings, activities and ideas from the 2018 combined RE-food symposium and ReValue open-day conducted in Mumbai November 2018. The annual meeting is organized ... -
Workshop in Trondheim and excursions to the Norwegian seafood industry and NTNU
Erikson, Ulf Gøran; Mozuraityte, Revilija; Grimsmo, Leif; Aursand, Marit (SINTEF Fiskeri og havbruk;A26586, Research report, 2014-12-08)During the SeaMed project we have arranged workshops and visited seafood industry in Albania, Montenegro, Kosovo and Bosnia & Herzegovina. In October 2014, the whole consortium visited Trondheim. The three-day workshop ...