Ozonbehandling av gulrøtter og moreller - Resultater fra ozonbehandling og lagringsstudie
Research report
Published version
Date
2024-08-30Metadata
Show full item recordCollections
- Publikasjoner fra CRIStin - SINTEF Ocean [1417]
- Rapporter fra SINTEF Ocean [466]
- SINTEF Ocean [1494]
Abstract
Både innen produksjon av moreller (moreller) og gulrøtter (Daucus carota subsp. Sativus) er soppsykdommer som kan gi store produksjonstap en utfordring. Det er vist at behandling med ozon kan forlenge holdbarheten av ulike matvarer. I denne studien har vi undersøkt hvordan og hvor lenge moreller og gulrøtter bør behandles med ozonholdig vann. Vi har også gjennomført en lagringsstudie der vi har undersøkt hvordan behandling i ozonholdig vann påvirker kvalitetsegenskaper som smak, lukt og farge på emballerte moreller og gulrot. Studien viste at det er potensiale for å forlenge holdbarhet for både moreller og gulrøtter ved å benytte ozonert vann, men at teknologi og prosess må tilpasses produktet. Ozonbehandling av gulrøtter og moreller - Resultater fra ozonbehandling og lagringsstudie