Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorSkjermo, Jorunn
dc.contributor.authorSteinhovden, Kristine
dc.contributor.authorKvaløysæter, Caterina
dc.contributor.authorHaarstadstrand, Håvard
dc.contributor.authorSvenning, Sissel
dc.contributor.authorHandå, Aleksander
dc.date.accessioned2017-09-15T18:59:41Z
dc.date.available2017-09-15T18:59:41Z
dc.date.created2017-09-14T12:34:18Z
dc.date.issued2015-02-28
dc.identifier.isbn978-82-14-05874-1
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2454967
dc.description.abstractButare (Alaria esculenta) kan brukes til ulike matprodukter som feks. "wakame", salaten som spises til sushi. Dyrking av butare vii gi forutsigbare mengder og en forutsigbar og høy kvalitet på råstoffet, som deretter kan prosesseres til wakame og andre matprodukter for salg. Dette kan dermed danne grunnlaget for en helt ny marin bio-økonomisk verdikjede, basert på bærekraftig produksjon av et sunt sjømatprodukt med stor kommersiell verdi. Taredyrking og produksjon av matprodukter vil kunne skape nye arbeidsplasser og øke verdiskapningen i den blå delen av Midt-Norsk næringsliv. I dette prosjektet har bedriftene Nesset Sjømat AS og Bygda 2.0 samarbeidet med SINTEF Fiskeri og havbruk AS for å bygge opp kompetanse på teknologi, biologi og produkt/marked som er nødvendig for å komme i gang med dyrking av butare og produksjon av nye produkter fra dette råstoffet. Prosjektet har både etablert dyrkingsmetoder ved SINTEF og Val Vgs, utviklet metoder for å lage wakame av butare ved Bygda 2.0, og lagt plan for hvordan prosessen kan tilpasses produksjonskjeden hos Nesset Sjømat AS og kommersialiseres.nb_NO
dc.description.sponsorshipRegionale Forskningsfond Midt-Norgenb_NO
dc.language.isomisnb_NO
dc.publisherSINTEF Fiskeri og havbruknb_NO
dc.relation.ispartofseriesSINTEF Fiskeri og havbruk;A26837
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectTarenb_NO
dc.subjectAlgernb_NO
dc.subjectAkvakulturnb_NO
dc.subjectSjømatnb_NO
dc.titleMat fra dyrket tare: Produksjon av norsk "wakame" fra butare - Sluttrapport i kvalifiseringsprosjekt finansiert av RFF Midt-Norgenb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.rights.holderSINTEF Oceannb_NO
dc.source.pagenumber23nb_NO
dc.identifier.cristin1493720
cristin.unitcode7566,4,0,0
cristin.unitnameMarin Ressursteknologi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal