Blar i SINTEF Open på forfatter "Nordtvedt, Tom Ståle"
-
Sluttrapport - Optimal kjøling av pelagisk fisk i nedkjølt sjøvann (RSW) ombord Del 2 (forprosjekt)
Widell, Kristina Norne; Nordtvedt, Tom Ståle (SINTEF Fiskeri og Havbruk reports;A27913, Research report, 2016-11-07)Forprosjekt 2: Optimal kjøling av pelagisk fisk, med fokus på kolmule Man har de siste 40 årene hatt mye utvikling innenfor kjøling og behandling av pelagisk fisk ombord i fiskefartøy. Kjøleanleggene har blitt større og ... -
Sluttrapport - Teknologi for effektiv og bærekraftig innfrysing av pelagisk fisk : leveranse L5.8
Stavset, Ole; Nordtvedt, Tom Ståle (SINTEF Energi. Rapport;TR A7508, Research report, 2015) -
"State of the art" innen teknologi, FoU og dagens drift av RSW-anlegg for pelagisk flåte
Nordtvedt, Tom Ståle; Fossum, John André; Heide, Mats Augdal; Erikson, Ulf Gøran; Gjøsund, Svein Helge; Ladam, Yves (SINTEF Fiskeri og havbruk;A22121, Research report, 2012-01-31)RSW kjøling i den pelagiske flåten Vi ser her på tidligere utført arbeid innen tankdesign og kjøleprinsipper for RSW anlegg om bord. Søkelyset rettes også mot nybygg i næringen, og andre sektorer med lignede utfordringer. -
"State of the art" innen teknologi, FoU og dagens drift av RSW-anlegg for pelargisk flåte
Nordtvedt, Tom Ståle; Fossum, John André; Heide, Mats Augdal; Erikson, Ulf Gøran; Gjøsund, Svein Helge; Ladam, Yves (SINTEF Fiskeri og havbruk rapporter;A22121, Research report, 2012-01-31)RSW kjøling i den pelargiske flåten. Vi ser her på tidligere utført arbeid innen tankdesign og kjøleprinsipper for RSW anlegg om bord. Søkelyset rettes også mot nybygg i næringen og andre sektorer med lignende utfordringer. -
Superchilling, ice fraction and quality
Stevik, Astrid; Haugen, Nils Erland L; Duun, Anne Sissel; Walnum, Harald Taxt; Nordtvedt, Tom Ståle (Chapter; Peer reviewed, 2010) -
Variasjon i kvalitet og holdbarhet for refreshprodukter av torsk - "Refreshed"
Uglem, Solveig; Tveit, Guro Møen; Nordtvedt, Tom Ståle; Schei, Marte; Dalsaune, Solvår Iren; Standal, Inger Beate (SINTEF rapport;2022:00504 A, Research report, 2022-05-20)Refreshed produkter, dvs. produkter som blir fryst, for deretter å tines og presenteres "refreshed" til forbruker, er et segment i vekst. I denne studien er det undersøkt hvilken effekt frysing og tining, samt kjølelagring ... -
Veileder - Industrielle konsepter for refresh produkter av hvitfisk
Tveit, Guro Møen; Uglem, Solveig; Svendsen, Eirik Starheim; Nordtvedt, Tom Ståle; Widell, Kristina Norne (SINTEF Ocean rapporter;2022:00544 A, Research report, 2022)En refresh-produksjon henviser til produkter som har vært fryst, lagret og tint en eller flere ganger gjennom verdikjeden fra fangst til butikk. En vanlig metode for en refresh-produksjon av hvitfisk er å produsere ...